dimarts, 2 de novembre de 2010

FENT  MEMÒRIA  …..

PER QUÈ ES DIU "FRANCESC FERRER"
LA NOSTRA BIBLIOTECA?

Ara fa quinze anys, el  1994,  es va inaugurar el nou edifici de la escola Sant Cristòfor, emplaçat sobre els  terrenys que ocupaven la primera escola,  les ampliacions que s’havien anat fent i  les dues cases dels mestres. Aquest nou edifici tenia tots els equipaments d’una escola d’una línia i entre ells destaquem la biblioteca, situada a l’aula on ara tenim el menjador dels petits. Era una biblioteca petita però ben equipada i acollidora.

En aquells anys  molt a prop de l’escola vivia  el senyor Francesc Ferret (Begues 1917- 1998), persona entranyable, molt afeccionat als llibres i a l’escriptura,  que molts de nosaltres recordem passejant  amb el seu gos d’atura, en Cadí. Cada any per Nadal felicitava l’escola amb un acròstic i col·laborava com a membre del jurat dels Jocs Florals. Com agraïment a la seva dedicació es va acordar posar-li el seu nom a la biblioteca escolar.

Amb els anys l’escola va anar creixent. L’espai  ocupat per la biblioteca va passar a ser una classe i els llibres van passar a formar les biblioteques d’aules.
 
Així hem estat uns quants anys fins ara que, després de la nova ampliació, tornem a tenir un espai exclusiu per a la biblioteca i hem reprès el nom de Francesc Ferret, adoptant com anagrama l’empremta del gos d’atura, en Cadí, que sempre l’acompanyava.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada